school_van_frieswijk
Coos Lettink (accordeon) en Carel den Hertog (viool)

Coos Lettink (accordeon) en Carel den Hertog (viool) zijn leden van het klezmertrio Trio C totdederde. Zij musiceren inmiddels meer dan 15 jaar met elkaar. Het soort muziek dat ze spelen kent een grote diversiteit waarbij improvisatie niet wordt geschuwd. Met name klezmer- en balkanmuziek-, alsook zigeunermuziek staan vaak centraal. Het uitgebreide repertoire varieert van rustige, dromerige melodieën tot opzwepende dansen en alles wat zich daartussen bevindt.


Wegens de ontembare drang tot improviseren komt het nog wel eens voor dat zij afwijken van de partituur. Dankzij deze vaak grillige, maar vooral ook stijlvolle improvisaties ontstaat een uniek geluid. Het is muziek die zowel vrolijkheid en euforie als melancholie en intens verdriet uitdrukt. Spelen doen ze overal. In de gehele wereld treden ze op tijdens diverse gelegenheden, zoals tijdens popfestivals. In de periode van augustus 2006 tot juni 2007 hebben ze een rondreis gemaakt via de zigeuner- en zijderoute door o.a. Bulgarije, Iran, Pakistan en India. In alle landen hebben ze samen gespeeld met muzikanten en talloze concerten gegeven.

Uit deze reis is het programma “Reisverhalen in muziek” ontstaan.

Met dit concert zal de expositie worden geopend van moderne ikonen van Jessica Heykoop

Na afloop van het concert kunnen de liefhebbers van Sallandse spirituele folklore op het terrein van het landgoed Frieswijk gaan kijken naar de manifestatie "Maria in het nieuw". In de traditionele processie zal het mooie, eeuwenoude beeldje van Maria van Frieswijk vanuit het dorp Schalkhaar in een feestelijke optocht naar het landgoed worden gebracht, naar de plaats waar ooit in de middeleeuwen "heilige boom van Frieswijk" kan hebben gestaan en waar het beeldje vele de bedevaartgangers trok.

Op die plek verzorgen de plaatselijke harmonie St. Cecilia en het Brugkoor van de St. Nicolaaskerk een optreden waarbij ook verhalen en gedichten zullen worden voorgedragen. Het landgoed Frieswijk vormt de groene kathedraal voor de onthulling van het geheim van Maria.


Entree € 10.-
Reserveren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0570-530115