Voor de zesde keer organiseert de Ondernemersvereniging Schalkhaar een kerstmarkt op het dorpsplein. Dit jaar wordt een deel van de Pastoorsdijk ook bij de kerstmarkt betrokken.
Op zaterdag 13 december tussen 16.30 en 20.00 uur bedanken de plaatselijke winkeliers daarmee de inwoners van Schalkhaar voor hun klandizie in het afgelopen jaar.

kerstmarkt2014 04Op het dorpsplein komt een podium waar diverse optredens zijn van kerstkoren en waar tevens een rad van Fortuin is, waarmee leuke prijzen te winnen zijn die uiteraard door de plaatselijke ondernemers beschikbaar zijn gesteld.

In plaats van een knutseltent zoals voorgaande jaren is er dit jaar gekozen voor een leuke interactieve kindervoorstelling in de Nicolaasschool. Deze voorstelling is om 17.00 uur en om 18.30 uur nogmaals.
Scoutinggroep Loaah  maakt het op het schoolplein (voor de school) gezellig door marshmallows en/of broodjes met de kinderen te gaan bakken. Tevens is er weer een levende kerststal met een ezel en schapen en een Jozef en Maria.

Nieuw dit jaar is dat er een ‘dranktent’ komt waar men een biertje, wijntje of wat fris kan kopen. Maar ook een lekker warm bakkie koffie.
 
kerstmarkt2014 01Naast de gezellig ingerichte kraampjes met  o.a. diverse kerst en decoratieartikelen kun je ook nog een kerstvrouw en candygirls tegenkomen. Ook zijn er op de kerstmarkt nog een paar andere optredens o.a. een levend standbeeld ‘de ijskoningin’.

Als blijk van waardering voor hun klandizie in de afgelopen jaren bieden de ondernemers in Schalkhaar de dorpelingen tegen inlevering van de bonnen welke in de huis-aan-huis krant ‘InSchalkhaar’ staan GRATIS boerenkool met worst, een broodje beenham, warme chocolademelk en glühwein aan.

De kerstmarkt kent zoals elkaar een muzikale omlijsting, dit jaar kunt u luisteren naar onder andere de volgende koren: Midwinterhoornblazers, koor ‘Maat 16’ en Kerstkoor Schalkhaar.

De kerstmarkt wordt medemogelijk gemaakt door de volgende sponsoren:
Ondernemers Vereniging Schalkhaar, Plus Fahner, Jeannet Totallook, Swartjes Úw Topslijter, EMV Rookes Rietman, Bloem & Groen Veltema, Mark Optiek, Uw Eigen Drogist Marianne van der Liende, Schildersbedrijf H. Driessen, van den Berg Service